Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το 

Let’s do it Greece 2017!!!!! 


Το σχολείο μας για 2η χρονιά συμμετέχει

στην «Εβδομάδα Εθελοντισμού Let’s do it Greece 2017» 

Η «Εβδομάδα Εθελοντισμού Let’s do it Greece 2017»  έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τη Δευτέρα 27 Μαρτίου με κορύφωση την ημέρα της Πανελλήνιας δράσης την Κυριακή 2 Απριλίου 2017.

Πρόκειται για μια εβδομάδα δράσεων μέσα στη σχολική μονάδα και με τη συμμετοχή όλης της σχολικής κοινότητας, με σκοπό να υιοθετηθεί ο σχολικός χώρος ως πεδίο δράσης καθαρισμού και βελτίωσης του περιβάλλοντος.
Φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, συμμετέχουμε στη συγκεκριμένη δράση, η οποία έχει υιοθετηθεί από χιλιάδες εθελοντές και εκατοντάδες φορείς σε όλη την Ελλάδα. Σκοπός μας, μέσα σε μία ημέρα, να συντονιστούμε ταυτόχρονα με ολόκληρη την Ελλάδα, πραγματοποιώντας εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε κάθε γωνιά του σχολείου μας και της γειτονιάς μας.
Κοντά μας και οι φίλοι μας  Ιταλοί του Σχολείου Pascoli της Ματέρα, με το οποίο αδελφοποιούμαστε. Μέσα από την κοινή μας προσπάθεια επιθυμούμε να χτίσουμε δυνατές σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα σε όλους μας, ως ενεργοί πολίτες που βοηθάμε ο ένας τον άλλο και όλη την κοινωνία ταυτόχρονα, και αυτό να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά.
«Κάτι σαν το φαινόμενο της πεταλούδας. Υπάρχει μια θεωρία που εξηγεί το πως το φτερούγισμα μιας πεταλούδας μπορεί μέσα σε αρκετό χρόνο και υπό τις κατάλληλες συνθήκες να προκαλέσει τη δημιουργία ενός τυφώνα. Το πως μια μικρή και θεωρητικά ασήμαντη ενέργεια μπορεί να οδηγήσει σε τεράστιες αλλαγές.
Ο κόσμος όμως πλέον είναι τόσο αλληλένδετος που οι μικρές μας αποφάσεις δεν αλλάζουν μόνο τη δική μας ζωή αλλά και των γύρω μας. Μια καλή πράξη σήμερα γίνεται ένα κύμα θετικών ενεργειών αύριο. Το ερώτημα που θέτουμε είναι: Αν μια μόνη πεταλούδα μπορεί να προκαλέσει έναν τυφώνα, τότε τι μπορούν να κάνουν 100.000 πεταλούδες; Ίσως και να μπορούν να αλλάξουν την πορεία μιας ολόκληρης χώρας.» από τον ιστοχώρο Let’s do it Greece.

2 Απριλίου 2017!
1 Ημέρα!
100,000 Εθελοντές!
3000 Ομάδες!
1500 Σημεία Δράσεων!
1 Οικογένεια!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου