Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 ομάδα 32 μαθητών/τριών από τις τάξεις Δ΄, Ε΄και Στ΄ συμμετέχει στον11ο Διεθνή Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος στον αγώνα 1.000μ Μαθητών Δημοτικών Σχολείων.
perivallon-logoΣτόχος της διοργάνωσης είναι να μυήσει στα παιδιά, «το αύριο της χώρας μας», που θα
συμμετέχουν στον αγώνα 1.000μ Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, την περιβαλλοντική αγάπη και
ευαισθησία.
Επιπλέον, φέτος ο Δρόμος 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων είναι ειδικά
αφιερωμένος στον σχολικό εκφοβισμό ή αλλιώς bullying, ο οποίος αποτελεί δυστυχώς ένα
διαδεδομένο κοινωνικό πρόβλημα, όπου κάποια παιδιά κάνουν σκόπιμα και συστηματικά κατάχρηση
της δύναμης τους για να κυριαρχήσουν και να βλάψουν κάποια άλλα σε σωματικό, κοινωνικό ή/και
συναισθηματικό επίπεδο και να αποκομίσουν μία αντίστοιχη ικανοποίηση. Η ΟΕ της διοργάνωσης σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» θα διανείμει μπλουζάκια, στους νεαρούς δρομείς, που θα συμμετάσχουν στον Δρόμο των 1.000μ μαθητών Δημοτικών Σχολείων, με την επιγραφή: «#MIFOVASAI», μήνυμα το οποίο θα αναγράφεται και στα αναμνηστικά μετάλλια τα οποία θα λάβουν κατά τον τερματισμό τους.
αρχείο λήψηςΣτον Τερματισμό του Παιδικού Δρόμου (αριστερά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου) θα λειτουργήσει χώρος Δημιουργικής Απασχόλησης από τον Εθελοντικό Οργανισμό «Το Χαμόγελο του
Παιδιού», με πλήθος δραστηριοτήτων για τους μικρούς μας δρομείς!
Ομαδικά παιχνίδια, μουσικοκινητικές δραστηριότητες και άλλες δράσεις θα σας περιμένουν από τις 8.45
π.μ. έως και τις 14.00 μ.μ. ώστε να διασκεδάσουμε όλοι μαζί με χαμόγελο!!!
Επίσης, από τις 8.30π.μ. έως 14.00μ.μ., στην Πλατεία Αριστοτέλους (παραλία) και στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με φορτηγά οχήματα, θα συγκεντρώνονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τα χιλιάδες παιδιά που δοκιμάζονται από την κρίση στην Ελλάδα και τα χιλιάδες παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας.
αρχείο λήψης (1)Στον χώρο του τερματισμού θα βρίσκονται οι Physics Partizani που θα πραγματοποιήσουν τη δράση ‘’Φυσικά Μαγικά’’, καθώς και
η ομάδα του Πολυτεχνείου ART TEAM που θα κάνει προσομοίωση του αυτοκινήτου της για τα παιδιά.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ (που ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή)
1.ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ
Η εκκίνηση θα δοθεί επί της παραλιακής οδού μεταξύ της πλατείας Αριστοτέλους και του Λευκού Πύργου.
Η διαδρομή είναι το τελευταίο κομμάτι (1000μ.) της διαδρομής του Μαραθωνίου Δρόμου. Ο τερματισμός θα γίνει επί της Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου (ύψος Αγάλματος).
2.ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ
Η εκκίνηση έχει προγραμματιστεί να δοθεί στις 08:45.
3. ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ TSHIRT
Η παραλαβή του αριθμού συμμετοχής και του αγωνιστικού TShirt θα γίνεται από την Πλατεία Αριστοτέλους, την Κυριακή 3 Απριλίου 2016, από τις 07:45 έως 08:15. Όλα τα παραπάνω θα παραλαμβάνονται από τους κηδεμόνες των συμμετεχόντων παιδιών με την επίδειξη της ταυτότητάς τους ή ομαδικά από τον προκαθορισμένο αρχηγό της ομάδας αν πρόκειται για ομαδική συμμετοχή.
4. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΦΕΤΗΡΙΑΣ
Την ημέρα του αγώνα, και δεδομένου ότι η ώρα εκκίνησης του Αγώνα ορίζεται στις 08:45, όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένα στην πλατεία Αριστοτέλους, μία ώρα πριν τον Αγώνα, δηλαδή στις 07:45. Κανένα παιδί που δεν θα βρίσκεται στο χώρο της πλατείας Αριστοτέλους μέχρι την ώρα αυτή, δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στον Αγώνα.
Η μεταφορά των παιδιών στο χώρο της Εκκίνησης και η παραλαβή τους μετά τον τερματισμό θα γίνει από τους γονείς των παιδιών, όπου θα συναντήσουν την κυρία Δημητρακέλλου Βάσω, αρχηγό ομάδας.
5. ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΥΝΟΔΩΝ
Στις 08:30, όλοι οι κηδεμόνες και συνοδοί των παιδιών θα πρέπει να αποχωρήσουν από το χώρο εκκίνησης, και να κατευθυνθούν, στη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου (ύψος Αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου), όπου θα τερματίσουν τα παιδιά.
6. ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ / ΤΡΙΩΝ ΣΕ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ / ΣΥΝΟΔΟΥΣ
Οι κηδεμόνες/συνοδοί θα παραλάβουν τους συμμετέχοντες μαθητές / τριες, από ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ο οποίος θα βρίσκεται αμέσως μετά την αψίδα τερματισμού, από το προσωπικό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου