Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Εβδομάδα Let’s do it Greece, συμμετέχει και το σχολείο μας

ScreenHunter_81 Apr. 11 14.40Την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και φωνάζουμε δυνατά Let’s do it Greece! Πρόκειται για μια εθελοντική εκστρατεία που ξεκίνησε από νέα παιδιά της χώρας μας, με βασικό σκοπό να διαδώσει το μήνυμα του εθελοντισμού, πραγματοποιώντας εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε όλη τη χώρα!
Το σύνθημα της δράσης είναι «Πάμε να καθαρίσουμε εθελοντικά ολόκληρη την Ελλάδα μέσα σε μία μόνο μέρα!». Για την Κυριακή 17 Απριλίου, έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή και υποστήριξη εκατοντάδες φορείς από όλη την Ελλάδα. Ανάμεσά τους, και το 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.
LDI GR BLUEΕβδομάδα Let’s do it Greece
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το οποίο υλοποιείται με μία εβδομάδα δράσεων μέσα στη σχολική κοινότητα, προκειμένου να γίνει ο  σχολικός χώρος  πεδίο δράσης καθαρισμού και βελτίωσης του περιβάλλοντος.
Οι δράσεις έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών στα θέματα του περιβάλλοντος και της προστασίας της φύσης. Οι μαθητές/τριες, μέσω της καμπάνιας «Let’s do it Greece», έρχονται σε επαφή με τις αρχές του εθελοντισμού, καλλιεργούν υπεύθυνη στάση απέναντι στα περιβαλλοντικά προβλήματα, συνεργάζονται και αποκτούν κοινό όραμα για ένα μέλλον αειφορίας.
12963922_866777623447857_7318973992041973759_nΚατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτής όλοι τα παιδιά θα κινητοποιηθούν, θα  διαμορφώσουν τις σχολικές τάξεις και θα εργαστούν για να επιφέρουν ευχάριστες αλλαγές στη σχολική τους καθημερινότητα.
Συγκεκριμένα, οργανώνουν εθελοντικό καθαρισμό των τάξεών τους, βελτιώνουν αισθητικά το χώρο τους με πρωτότυπες ιδέες, φυτεύουν λουλούδια στη σχολική αυλή, δημιουργούν χρηστικά αντικείμενα από ανακυκλώσιμα υλικά, φιλοτεχνούν αφίσα με σκοπό την ανάδειξη της αξίας του εθελοντισμού για το περιβάλλον, φωτογραφίζουν τις δράσεις τους και καταγράφουν τις εμπειρίες και τα συναισθήματά τους.
Η καμπάνια αποτελεί την ελληνική εκδοχή του «Let’s do it world», τη μεγαλύτερη εθελοντική καμπάνια σε παγκόσμια κλίμακα, με συμμετοχή 108 χωρών και 9.000.000 εθελοντών.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Let’s Do it Greece
Τα παιδιά καθημερινά θα πρέπει να έχουν μαζί τους από ένα ζευγάρι γάντια. Την Τετάρτη 13 Απριλίου κλιμάκιο από το Γραφείο Περιβαλλοντικής θα ενημερώσει τα παιδιά και στη συνέχεια θα φυτέψουν στον σχολικό κήπο .
Την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 γονείς, παιδιά και φίλοι του σχολείου θα συγκεντρωθούμε στο χώρο του σχολείου για να περιποιηθούμε τους κήπους και να φυτέψουμε αρωματικά. Να ομορφύνουμε τον χώρο μας, το σχολείο μας!
Εθελόντρια εικαστικός μαζί με τα παιδιά θα ζωγραφίσει εξωτερικό τοίχο του σχολείου. Παιδιά όλων των τάξεων θα μοιράσουν επιστολές ευαισθητοποίησης στους περίοικους και θα αναρτήσει αφίσες που θα σχεδιαστούν από τα ίδια τα παιδιά.
Παρακαλούμε να έχετε μαζί σας εργαλεία κήπου και πολύ κέφι!
ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 ώρα 10 π.μ.  ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ας φωνάξουμε «Let’s do it Greece».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου